tiistai 6. tammikuuta 2009

Pyhä Kateellisuus.

Luin kirjan ilmiöstä Öky
Sen pintojen yli, läpitunkeva ruoto on tietenkin kateus.
Kuuluisa suomalainen kateus. 
"Ku tol menee perkele paremmin ku mulla!"
Kirjan mukaan amerikkalainen psykologian professori Charles Osgod teki vuonna 1969 laajan tutkimuksen, jossa huomattiin, että suomalaiset ainoana kansana maailmassa kokevat vihan, kateuden ja häpeän tunteet korostetun voimakkaasti.
Suomalainen kateuden olemassaolo myönnetään, yleisellä tasolla, mutta harvemmin
ihmiset henkilökohtaisesti tunnustavat niitä omia kateellisuuksiaan.
Ehkä siinä asuu sitten se häpeä, portinvartijana kateuden varjon majalle.

Siitä on minusta ainakin hyvä kiukutella kateellisena, että toisilla on hyödyllistä älyä enemmän kuin minulla ja ne pärjäävät sen takia paremmin tässä yhteiskunnassa. On paremmin palkatut ammatit hankittuina ja silleen. Ja mukavempaa ja laadultaan parempaa elämää sen takia jne.
Rahaa enemmän kuin minulla. Epäreilua!
Ja perusvasemmistolainen mahtivitutus (esimerkki mahtivitutuksesta kun asiat eivät oikein skulaa) aikaansaadaan tietenkin syntyperästä ja kodin olosuhteista; toisilla on jumalauta hopia ja kultalusikkaa handussa heti kun syntyvät ja me saatiin ryömiä kylmässä kammarissa ja syödä rupia polvista perrrkele! Ja oho, ruumiilliset ominaisuudet meinasi unohtua; aina on uimahallissa jollain isompi sukupuolikulli kuin minulla ja aina on jollain isommat hauikset kuin minulla ja enemmän hevitukkaa päässä ja ainakin kauniimmat vaatteet! 
Oi, alan huomata että tällainen rehellinen, pitkin julkisuutta puristeltu kateellisuushan on hieno asia.
;-)

Tai sitten voi lopettaa äärityperän vertailukyttäämisen sen oman henkisen koslansa sivuikkunoista ja olla ihan iloinen tästä omasta elämästä ja tyytyväinen siihen, kaikkinensa. 

Keskittyy pitämään itsensä tiellä.
Mikään, kukaan muu kuin kuski itse ei tätä estä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti