lauantai 4. heinäkuuta 2009

9. Nokkimisjärjestys (vas.)

Rehellisyyttä tarvittaisiin minusta myös siihen, että vaikka vasemmistolaisuuden suuriin arvoihin kuuluu ihmisten samanarvoisuus, ja ihmisarvon voittamaton kunnioitus, niin käytännössä ihmisten maailma jakaantuu joka tapauksessa eriarvoisuuden portaille. Luonnollisen ja epäluonnollisen jaon perusteena ovat mm. äly, geenit, vanhemmat, kasvatus, lapsuuden olosuhteet, lapsuuden materiaalinen rikkaus tai köyhyys, lapsuuden henkinen rikkaus tai köyhyys, oman valinnan ulkopuolelta tulevat kohtaloniskut, joista voi seurata laskua tai nousua, maa johon sattuu syntymään, historiallinen aika jossa elää, yhteiskunnan tila ylipäänsä, henkilökohtaiset lahjakkuudet, henkilökohtaiset kyvyt ja taidot (erityisesti tätä talousjärjestelmää ja sen lainalaisuuksia kohtaan), luonne (suhteessa lajitovereihin) ja se ainutkertainen ja ainutlaatuinen persoonallisuus.

Me kilpailemme koko ajan.
Siittiöswimmauksesta alkaen.

Vasemmistoliitossa hyvin mielenkiintoista on esimerkiksi puolueen sisällä tapahtuva
jakaantuminen valtaa käyttäville paikoille. Valtakunnallisesti paikallistasolle.
Mihin perusteisiin, tahtotiloihin ja tukiporukoihin se perustuu?
Psykologista peruskenttäähän se.
Demokraattisuuteen vannova puolue etsii kuumeisesti oikeanlaista johtajuutta. Että jokin yksilö olisi sopivan vaikutusvaltainen suhteessa muihin, omaisi hyvän johtajuuden, olisi karismaattinen ja viisas; tulevaisuuteen meitä osaisi luotsata. Tavallaan juuri sitä messiasta tai viisasta kuningasta. Tai toimitusjohtajaa.

Tarvitaan osaamista, voimaa ja johtajuutta kilpailussa toisia puolueita vastaan ja Vasemmistoliiton tapauksessa kyse on myös eloonjäämisestä.

Tosiseikkaa on mm. se, että Suomessakin olemme siirtyneet vauhdilla pois sieltä fyysistä kapasiteettia vaativasta psyykkiseen ja henkistä tietotaitoa vaativaan yhteiskuntaan. Tieto on valtaa, ja tieto ja osaaminen on nykyään myös rahaa ja sosiaalista asemaa. Teollisia työpaikkoja meni pyörteen lailla viime laman syövereihin. Eikä tule takaisin.
Maailma menee koko ajan monimutkaisemmaksi, vaativammaksi. Johtuu että tätä kehitetään voittajien ehdoilla ensisijaisesti. Karkaa ihmisiltä joilla "ei ole."

Psyykkisiä talkoohommia arvokkaiden arvojen eteen, maailman parantamiseksi?
Edellyttää taaskin tiettyä älyä, osaamista, taitoja ja aktiivista yritteliäisyyttä.

Hienot tavoitteet on helppo laittaa, mutta niiden saavuttaminen vaatii kovassa kilpailussa kovia taitoja. Onko niitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti