tiistai 30. kesäkuuta 2009

3. Passivoituminen & Alkoholi


Vasemmistoliiton vaikea ongelma on se, että heidän potentiaalisiin äänestäjiin ja kannattajiin kuuluvat ihmiset ovat syrjäytyneet, passivoituneet ja usein myös alkoholisoituneet pois yhteiskunnasta. Vaaleissa nämä ihmiset nukkuvat, tietenkin, koska eivät usko politiikan mahdollisuuteen muuttaa asioiden kulkua. 
Martti Korhonen arvioi passiivisten määräksi 20-30%.

Hyöty.
Vasemmistoliiton on kyettävä esittämään yksinkertaisessa paketissa ihmisille suoraa hyötyä heidän äänestämisestään. 
Ja luotava usko, että myös muutkin äänestävät riittävästi, jotta tulee myös sitä tarvittavaa poliittista pakotevoimaa asioiden ajamiseksi toisenlaisiksi.

Passivoituneiden arvomaailma ja punavihreän vasemmiston arvomaailmat; kohtaavatko ne, tahdotaanko samanlaisia asioita?

Toinen aiheeseen liittyvä ääneen lausumaton tosiasia on, että Vasemmistoliiton aktiiveilla on todella runsaasti henkilökohtaista ongelmaa alkoholi-riippuvuutensa kanssa. Siitä kuuluisasta työmiehen perjantaipullosta on kehitytty paljon ja todella huonoon suuntaan; toki miesten ja naisten tasa-arvoa toteuttaen.

Neovasemmiston raittiusliike? Onko siihen "kansan" tahtoa vai uppoaisiko paremmin nykyistäkin löysempi alkoholipolitiikka ja asenneilmasto? 

Vanhat taistelijat ja äänestäjät kuolevat vanhuuteen, ja kasvava osa työikäisistä duunariluokasta on alkoholisteja, vaikka eivät sitä itse myönnäkään. 
Kuolleisuus ja kaikkinaiset ongelmat läheisten kanssa lisääntyvät, ja se, ettei nupissa enää oikein leikkaa. 
Passivoidutaan ennen pitkää kuten muistakin huumausaineista.

Itse olen ollut absolutisti 10 vuotta, ja olen lakannut ymmärtämästä humalajuomista.

Tässä on eräs syy, miksi tiedän kuuluvani marginaaliin. 
Ok.7 kommenttia:

 1. True. Ongelmaksi nousee melkein missä tahansa sektorissa suoran hyödyn markkinointi potentiaalisille äänestäjille. Katkeroitunut ja syrjäytynyt työtön perusjätkä osaa maksimissaan ajatella asiaa eteenpäin saman verran kuin mun keskivertoasiakas - mitä minä hyödyn tästä juuri nyt?

  Mitä aktiivien henkilökohtaisiin päihdetottumuksiin tulee, olisin paljon enemmän huolissani laittomista päihteistä. Jos kerran uutta sukupolvea yritetään saada pönkkäämään ummehtunutta puoluekuvaa, ei asiaa varsinaisesti auta monen leimautuminen pössyttelijöiksi. Toki ongelma ei ole ainoastaan vasureiden puolella.

  Toisaalta kyllä allekirjoitan myös viimeisen kommenttisi: minäkään en oikein enää ymmärrä humalajuomista, vaikka en itse absolutisti olekaan. Olenpahan vain todennut, että känniapinoiden ei tarvitse olla minun henkistä viiteryhmääni enkä siksi enää alkoholia juurikaan käytä.

  VastaaPoista
 2. Päihteiden käyttö on eräs todella suuri linjanvetäjä siinä kohtaa, että kuka on ennemmin tai myöhemmin "have", ja kuka "have not".

  Tuo henkinen viiteryhmä on aika hyvä määritelmä. Poliittisessakin liikkeessä on se arvomaailmoista väistämättömästi piirtyvä asenne, johon sitten itse resonoi omalla paketillaan tai sitten ei.

  VastaaPoista
 3. Eikös vihreät ole sitä perinteistä pössyttelyporukkaa? Onko tästä laittomien huumeiden käytön ongelmasta jotain muuta tietoa kuin mielikuvia? En itse tiedä mitä kukakin käyttää ja kuinka paljon. Olen todennut omalta kohdaltani, että kannattaa pitäytyä muutamassa oluessa. Ei se siitä(kään) miksikään tule, mutta olen nautinnonhaluinen luonne. Ja juon vain tuulisähköllä tuotettua Laitilan ekokaljaa, hehheh!

  Henri

  VastaaPoista
 4. Ymmärtääkseni vihreissäkin on omia kategorioitaan kuten vasemmistoliittolaisissakin. Kärjessä heillä on kyllä järkeä, kouluttautunutta mutta myös hallituspaikasta todella paljon maksavia ihmisiä.

  Tästä pössy etc. dokaus-aiheesta olen tänään kirjoittanut tänne Arhinmäen avaamalle ideoidenkeruupalstalle:
  http://www.paavoarhinmaki.fi/foorumi/index.php

  VastaaPoista
 5. Minulla on hiukan sellainen kutina että kouluissa fiksuimmat menivät lukioon, hieman vähemmän lukuintoiset ammattikouluun ja kaikkein vähiten mistään kiinnostuneet jättivät sikseen tai pyrkivät satunnaisesti töihin. Näistä kahdesta viimemainitusta ryhmästä tulivat pääasiassa Vasemmistoliiton kannattajat.

  Näissä ryhmissä myös alkoholinkäyttö,tupakointi ja agressiivinen käyttäytyminen on voimakkainta ja luonteenomaisinta. Niistä seuraten myöskin passivoituminen ja välinpitämättömyys mikä puolestaan heijastuu äänestyskäyttäytymiseen.

  Mutta jo lähtökohtaisesti Vasemmistoliitto syystä tai syyttä helposti leimautuu luusereitten puolueeksi-ja luuseri ei kukaan halua olla.

  Ajatukseni taisi olla,että tietyillä ihmisillä on suurempi taipumus karsastaa kaikkea vaivannäköä ja itsensä kouluttamista ja haluta kaiken helposti ja ilmaiseksi eteensä. Ja juuri nämä ovat aina hakeneet turvaa vasemmistopuolueista. Näin ollen vasemmiston kannattajien geeniperimä ei ole lähtökohdiltaan paras mahdollinen-ja siinä osasyy suosion laskuun yleisen lamaantumisen jälkimaininkeina.
  Fiksummat ovat hankkineet itselleen koulutuksen ja aseman ja kannattavat muita puolueita.

  Tämä voi olla kovasti kaukaa haettua ja voin olla täysin väärässä. Mutta todennäköisesti en.

  VastaaPoista
 6. "Ajatukseni taisi olla,että tietyillä ihmisillä on suurempi taipumus karsastaa kaikkea vaivannäköä ja itsensä kouluttamista ja haluta kaiken helposti ja ilmaiseksi eteensä. Ja juuri nämä ovat aina hakeneet turvaa vasemmistopuolueista. Näin ollen vasemmiston kannattajien geeniperimä ei ole lähtökohdiltaan paras mahdollinen-ja siinä osasyy suosion laskuun yleisen lamaantumisen jälkimaininkeina.
  Fiksummat ovat hankkineet itselleen koulutuksen ja aseman ja kannattavat muita puolueita.
  Tämä voi olla kovasti kaukaa haettua ja voin olla täysin väärässä. Mutta todennäköisesti en."

  Yleistät, ja hienosti oikeistolaisella mentaliteetilla: eli vasemmistolaiset ovat tyhmiä, laiskoja ja ahneita, heillä on huonommat geenit (sieg heil!) ja et näe ymmärtää hyvän kodin ja lapsuuden kasvattina kodin ja vanhempien tolkuttoman isoa merkitystä koulutuksen etc. hyvän tulevaisuuden ja taitojen hankkimisessa.
  Emme ole yksin oman onnemme seppiä tällä tasolla.

  Joka puolueella on älymystönsä, tänäkin päivänä. Vasemmistoliitollakin, ja me esimerkiksi olemme molemmat ihan pallopäitä verrattuna kärkkäisiin, lapinteihin ja tiusasiin. Sama hierarkia siellä ilmenee kuin kaikessa muussakin ihmisten sosiaalisissa järjestelmissä.
  Elämme individualismin ajassa, pidättäydy arvon taiteilija siis maalaamalla liian lavella telalla. Menee päin persettä.

  VastaaPoista
 7. Ilmeisesti yleistän ja olen väärässä. Mutta ei se tässä ole pahinta, vaan se että kaikki menee siinä mielessä päin persettä että mitä tahansa yritän sanoa ja kommentoida,käsität sen aina tahalliseksi negativismiksi ja kritiiksi vaikka pääasiassa olen lähes kaikessa samaa mieltä kanssasi ja ymmärrän sinun ajavan hyvää asiaa täydestä sydämestä ja tosissasi.

  Lähinnä minua kiusaavat omat toistuvat hyökkäyksesi tiettyjä ihmisryhmiä kuten "tapauskovaisia" ja kokoomuslaisia ym vastaan joita kohtaan et tunnu osoittavan hituistakaan myötätuntoa, mihin itse kuitenkin yritän edes vähän pyrkiä.

  Asioitten näin ollessa koitan pidättäytyä kaikenlaisesta ajatusteni ilmaisusta ja antaa sinun rauhassa parantaa maailmaa omista lähtökohdistasi käsin joista minä en todellakaan mitään ymmärrä. Sen enempää kuin sinäkään näemmä minun.... Koen ystävyyden säilymisen sittenkin tärkeämmäksi kuin mielipiteitteni julkituomisen.

  VastaaPoista