perjantai 3. huhtikuuta 2020

Mulu - lapsi joka toi metsän takaisin

Huhtikuun alussa saapui painosta uusi lasten kuvakirja, jonka olen tehnyt yhdessä monipuolisen kuvittajan Elina Jasun kanssa. Kirjaa saa tilattua esimerkiksi Booky.fi -palvelusta hintaan 22:20€ (ilmainen postitus). Kovakantinen, 32 sivua. Myös meiltä tekijöiltä tätä saa hankittua.

Julkaisijana on iloisempien kirjojen puolesta toimiva Puukenkki Kustannus.
Myös sitä kautta kirjaa voi tilata: puukenkki (a) gmail.com (22€, sisältää postikulut)


Teos on omalla tavallaan ilmastomuutoskirja, ja se keskittyy todellisten ratkaisuiden ja realistisen toivon luomiseen metsittämisen kautta. Alkuperäistä ideaa tälle tarinalle ovat tarjonneet mm. St1:n pilottihanke ja kenialaisen, vuonna 2004 Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Wangari Maathain Green Belt -elämäntyö, johon kuului mm. miljoonien puiden istutus eroosiota vastaan.


Kirjan ensisijainen lukija- ja katseluryhmä ovat päiväkoti- ja alakouluikäiset lapset, mutta alusta asti teosta on rakennettu ajatellen myös vanhempia. 
Elinan luomalla kuvakerronnalla on suuri rooli, ja itse pyrin saamaan tekstit ja draamankaaret mahdollisimman tiiviiksi. Aforistinen ytimekkyys jättää parhaimmillaan lukijalle enemmän sitä oman tulkinnan tilaa.
Itse tarina on sijoitettu tapahtumaan kuvitteellisessa paikassa, pienessä kylässä meren rannalla, mutta sisällöt ja inhimilliset tekijät ovat luonnollisesti siirrettävissä avohakkuineen ja istutustalkoineen myös Suomen kamaralle. 
Tässä kirjassa on – ei pelkästään Happy End – vaan useita hyviä ja onnea tuovia loppuratkaisuja. :-)

Kirjan takakansi:

 

Vapun tietämillä olivat pikkuflikat Raunistulassa leikkineet Mulun viitoittamalla tiellä ja metsittäneet ansiokkaasti leikkimökin edustaa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti