tiistai 13. syyskuuta 2016

Louhen neito - uutta teatterimuotoa Laitilassa


 Mediatiedote
Laitilan Sanomat 13.9.2016

Laitilan Louhenlinnan sisätiloissa, upeassa linnasalissa esitetään 23.9.­–2.10.2016 eri taiteenlajeja yhdistelevä Louhen neito -näytelmä. Teoksen tarinajuuret ammentuvat vakka-suomalaisista perinnetarinoista, kalevalaisesta mytologiasta sekä historiallisista tosiasioista.

Runollisessa ja läheiseksi tiivistyvässä näytelmässä Louhi, Pohjan akka saa luokseen odottamattoman vieraan, itsensä Väinämöisen. Toki kiistakumppanien vanhoja selkkauksiakin selvitellään, mutta samalla lähestytään niitä molemmille tuntemattomia syitä, miksi he juuri tässä maailmanajassa uudelleen tapaavat. Louhi ja Väinämöinen joutuvat yhdessä kohtaamaan syvimpiä syvänteitä, ennen kuin löytävät ratkaisujen luokse.
Louhea esittää Lea Koskinen ja Väinämöistä Jouko Mäenpää – kumpikin kokeneita ja taidokkaita näyttelijöitä. Näytelmän ohjauksesta vastaa Tiia Valavuo ja puvustus on Jaana Renvallin käsialaa.

Näyttämökerrontaa kuljettavat eteenpäin myös laadukkaasti toteutetut videojaksot. Ne on esitykseen tuottanut osk. Tietosuus ja Lauri Löytökoski. Tyylilajina on säestetty mykkäelokuva, sama kuin osuuskunnan edellisessä työssä Mia Larva. Se julkaistaan Svart Recordsilta 2017.

Monitaiteisessa Louhen neidossa on elävää musiikkia runsaasti. Varta vasten tähän tehdyn soitinrikkaan ja monipuolisen uuden musiikin on säveltänyt Markus Rantanen. Hän myös soittaa ne yhdessä toisen kansanmuusikon Satu Lankisen kanssa.
Tämän vanhaa ja nykyaikaa toisiinsa eri tavoin solmivan käsikirjoituksen ja laulut on sanoittanut Marko Laihinen.

Louhen neito -näytelmä kestää tunnin, jonka jälkeen on vuorossa Louhenlinnan  suunnittelema ateriakokonaisuus. Ruokailu kuuluu lipun hintaan.

Esitykset alkavat kello 19:00, ovet ja linnan baari avautuvat yleisölle kello 18:00.

Saliin mahtuu kerrallaan 150 henkilöä. Koska esityksiä on kaikkiaan vain kuusi ja varauksia on tehty runsaasti, kannattaa toimia nopeasti mikäli mielii mukaan tähän syksyn ehkä kiinnostavimpaan kulttuuritapahtumaan. Suositusikäraja esitykselle on +7 -vuotta.

Lippuja saa Laitilan kaupunginkirjastosta tai Netticket-palvelusta:
Esityksen tuottaa Laitilan Kulttuurin Tuki ry yhdessä Laitilan kaupungin kulttuuritoimen kanssa.
Länsi-Suomen uutisointi löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti