sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Perjantaina tarinoivat Hertmansin ja Antilan kitarat

Kari Antilan ja Peter Hertmansin yhteistyöalbumi "Guitar Stories" julkaistaan 5.8.2016.

Jazzkukon perjantainen kaksoiskonsertti kaupungintalolla tarjoaa huippulaadukasta musisointia. Aili Ikosen & Herd-yhtyeen lisäksi illassa esiintyy Kari Antila parivaljakkonaan kitaristi Peter Hertmans. Hän on Belgian tunnetuimpia jazzmuusikkoja, tehnyt kymmenen levyä ja toimii kitaransoiton opettajana mm. Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa.

Hertmansin oma side musiikkiin juontuu siitä, kun hän oli sisarusparven nuorin ja vietti paljon aikaa yksin kotona musiikkia kuunnellen. Isoveljen tuomalla Genesiksella ja Frank Zappalla lähti alkuun.
– Jazzista innostuin tosissani noin 15-vuotiaana ja ensimmäinen minuun suuresti vaikuttanut levy oli Belgian kuuluisimman jazzkitaristin Philip Catherinen "Guitars". Philip oli esikuvani ja opettelin lopulta koko tuon levyn ulkoa. Myöhemmin 18-vuotiaana aloin kuunnella myös mm. Pat Methenyä ja John Scofieldia. Opiskelin myös pianoa 8-vuotiaasta asti musiikkiopistossa, mutta jazzkitaran opin hyvin pitkälle itsekseni korvakuulolta kotona.

    Perjantain konsertissa on erityistä juhlavuutta, sillä silloin julkaistaan Antilan ja Hertmansin keväällä äänitetty yhteisprojekti "Guitar Stories". Lopputulemasta monipuolinen kitaristi on hyvin tyytyväinen ja ylpeä.
Olen tuntenut Karin Belgiassa jo pitkään. Ensin jazzkitaran opiskelijana vuosia sitten, ja viime vuosina kollegana. On ollut hienoa nähdä Karin hieno kehityskaari tähän päivään asti, ja hienoa, että saimme nyt tehtyä levyprojektin yhdessä.  Minulle tämä albumi on myös erikoisen tärkeä, koska toimin soittamisen lisäksi levyn äänittäjänä ja vastasin miksauksesta. Viime vuodet olen opiskellut näitä asioita ja levyn tekniseen onnistumiseen olen myös erittäin tyytyväinen.

Peter Hertmans on tulossa mielellään Suomeen ja Laitilaan esiintymään.
– Haluan edelleen nähdä maailmaa ja musiikki on mitä mainioin apuväline tähän, koska keikat vievät minua usein uusiin paikkoihin. Olen myös iloinen, että saan tuoda Belgiasta kaksi muuta loistavaa jazzmuusikkoa "rytmisektioomme"  ja voimme yhdessä edustaa tällä tavoin belgialaista jazzmusiikkia festivaalilla jopa kahdessa eri konsertissa.

 (Juttu julkaistu Laitilan Sanomissa 29.7.2016)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti