torstai 5. helmikuuta 2009

Voi meitä miesparkoja!

Tästä on hyvä pukertaa lisää sanalankaa.
Sukupuolien ympärille että paljas totuus tulisi näkyviin.

4 kommenttia:

 1. Juu, pidin tämän tutun pseudonyymin mietteistä. Kirjoitus on oikein ajankohtainen ja sisältää hyviä huomioita. Olen eri mieltä ainoastaan viimeisestä lauseesta, koska mielestäni miesten pitää voida olla poikiakin. Erityisesti sellaisten miesten, jotka pitävät itseään jonkin sortin taiteilijoina. Olen alkanut vanhemmiten todella ymmärtää erästä kristinuskon kohtaa, joka minua joskus koululaisena ihmetytti: tulkaa lasten kaltaisiksi (tai jotain siihen suuntaan). Tämä on mielestäni äärimmäisen tärkeää ja tämä liittyy olennaisesti juuri siihen, mitä edellisessä blogiaiheessa nimitettiin antennit pystyssä kulkemiseksi. Itse koen olevani tietyllä tavalla lapsi soittaessani. Ei ole sattumaa, että englannin kielessä play tarkoittaa soittamista, näyttelemistä, pelaamista ja leikkimistä. Vaikka englannin kieli onkin aika köyhä suomen kieleen verrattuna, niin tämän verbin moninaiset käyttökohteet kertovat yhteisestä alkuperästä. Nämä asiat ovat sukua toisilleen, hyvin läheistä sukua.
  T: H.A.

  VastaaPoista
 2. Luin samaisen kolumnin ja olen pitkälti samaa mieltä, mutta ihan periaatteestakin haluaisin väitellä muutamasta siinä itsestäänselvyytenä pidetystä toteamuksesta jotka eivät mielestäni ole noin helposti yleistettävissä.

  Toki nykyinen, tuleva ja kaikki ajat tarvitsisivat naisellisiin prisiippeihin liitettyä elämänsuojelua, hoivaamista, joustavuutta, rauhanomaisuutta ja yhteisöllisyyttä niin kuin sellivanki tarvitsisi kakkuun leivottua viilaa. Mutta minusta ei juuri näytä siltä että nykynaiset olisivat sitä vapautusta maailmalle leipomassa.

  Pikemminkin tunnen, että useat naiset ovat lähestymässä miehisiä prinsiippejä saadakseen äänensä kovassa yhteiskunnassa kuuluville ja se ei ole ollenkaan toivottavaa kehitystä. Naiselliset prinsiipit sitten taas ovat siirtymässä pehmomiehille jotka jäävät kotiin leipomaan sitä viilakakkua. Osat vaihtuvat. Mutta se vanha perusäijä on tietysti hätää kärsimässä, siitä olen samaa mieltä.

  Ja ehdottomasti olen samaa mieltä H.A:n kanssa lapsellisuuden ja poikamaisuuden säilyttämisen tärkeydestä. Ja siinä mielessä miehet lyövät useimmat tuntemani naiset kirkkaasti laudalta. Homo Sapiens on leikkivä ihminen - ja miehet ovat tätä roolia vieneet eteenpäin läpi koko historian; ovat keksineet, taiteilleet, innostuneet ja siinä sivussa vähän sotineetkin, eräs rankan leikin muoto kai sekin.

  Naiset ovat siellä taustalla hyssytelleet ja varoitelleet - älä nyt heitä sitä plikkaa niin korkealle ettei tule vahinkoa, itku pitkästä ilosta, älä kurasta vaatteita, olkaa ihmisiksi, menisit sinäkin kunnon töihin etkä aina vaan niitä taulujasi töhertelisi! Minä en koe naisia kovin leikkisiksi enkä edes huumorintajuisiksi; enemmän kodinhoitajiksi ja käytännön ihmisiksi jotka pitävät huolen kaikista arkirutiineista ja talouden pystyssä saaden miehet tuntemaan syyllisyyttä lapsenmielisyydestään...

  Siis pleikkarit esiin pojat ja ollaan lasten kanssa lastenkaltaisia ja annetaan sen emännän katsoa tuimasti. Tuskin se sentään puree vaikka haukkuukin...

  Ja sitä paitsi; aika monessa tuntemassani perheessä se on se isäntä joka rauhanomaisesti joustaa ja lähtee ulos kävelylenkille siksi aikaa kun eukko oikein pihisee ja pauhaa...

  VastaaPoista
 3. Lapsenomaisuus, ei lapsellisuus.
  Lapsenomaisuudesta saa avaimen juuri sinne Leikin maailmaan. Ja moneen muuhunkin paikkaan.
  Uusi moderni probleema on erityisesti miesten joukossa
  iältään aikuiset, joille on teini-ikä hirttänyt kiinni.
  Eipä siinä mittään, mutta jos on vastuussa muistakin niin sitten voi tulla vaikeaa paikoitellen. Yleensä toki näillekin miehille löytyy
  vastakappaleeksi nainen, jolla on esim. läheisriippuvuutta omassa kipupisteessään. Palvelukseen halutaan hoitaja, ja hoitaja etsii hoidettavaa; pata ja kattila.

  VastaaPoista
 4. Lapsuus lapsellisuus, ethän karkaa
  tule puristamaan köyhää sydänparkaa
  Pidän rammoista,sokeista,eksyneistä
  ja hulluista - sillä olenhan yksi heistä...

  Sig

  VastaaPoista