maanantai 6. maaliskuuta 2017

Luovan kirjoittamisen työkirja [Art House 2017]Luovan kirjoittajan työkirja on vähän uudella vinkkelillä toteutettu luovan kirjoittamisen opas ja rentoon omaan kokeiluun houkutteleva työkirja. Alkuperäisjulkaisu Creative Writer´s Notebook: 20 Great Authors and 70 Writing Exercises (Quid Publishing 2015). Suomennos Urpu Strellman. 

Kirjassa on napakasti esiteltynä 20 tunnettua kirjailijaa ja informaation tiiviydessä on oma ansionsa. Lukeminen ja lukijan pohdintaa etenee hyvää vauhtia ja tulee tutustuttua itselle vähän tuntemattomiimpin kirjoittajiin ja heidän ajatuksiinsa.
Kirjan layout  on toimiva, sitaatit ovat olennaisia opettavia.

"Ole sadisti. Viis siitä, kuinka herttaisia ja 
viattomia päähenkilösi ovat, 
pane heidät kokemaan kauheita, jotta lukija näkee, 
mistä heidät on tehty."
Kurt Vonnegut teoksessaan Bagumbo Snuff Box: Uncollected Short Fiction (1999) 


Suomalaisista kirjailijoista mukana ovat Katja Kettu ja Anja Snellman. Heitä käsittelevät osiot on koonnut kirjailija Jani Saxell. Ketun kohdalla kokeillaan Epäluotettavan kertojan metodia, ja Snellmanin myötä pohditaan mm. minän kanssa rimpuilua ja Lauman kaipuuta ja kammoa

Hyvä ratkaisu on myös, että kirjassa on tehtäville varattuna myös tyhjät kirjoitusrivit. Kynä käteen ja saman tein treenejä kokeilemaan. Epäilemättä ne synnyttävät kirjalle myös oman hauskaakin historiaa, joita on myöhemmin mukava lukea ja pohtia, yhdessä tai erikseen. Ja kirjoittaa lisää.

Suositeltava kirja, jonka tiedoista ja harjoituksista on hyötyä eri vaiheissa oleville kirjoittajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti