perjantai 11. maaliskuuta 2016

Maestro ja Fiktio Kansanmusiikin matkassa! -kiertue alkaa


Maestro ja Fiktio ovat valmiita lähtemään suomalaisen kansanmusiikin matkaan.
Kuva: Jari Nieminen

PE 11.3.2016 klo 10:00 alkaa Laitilan kirjastosta uusi, suomalaisen kansanmusiikin historiasta ammentava esityksemme musiikinmaisteri Markus Rantasen kanssa:
Maestro ja Fiktio Kansanmusiikin matkassa!

Kyseessä on Laitilan Kulttuuriseura Walon mittava hanke, jota rahoittaa Leader Ravakka. Nyt ovat siis Maestro ja Fiktio EU-hankkeen matkassa byrokratian a4-tuiskuja uhmaten - hanke työllistää meidät puolipäiväisesti koko vuodeksi 2016. Se on taide- ja kulttuuripuolella muhkea juttu.

Kiitokset - aivan ratkaiseva merkitys koko hankkeen toteutumiselle ovat olleet rahalliset tukijamme, joiden myötä omarahoitusosuus tuli kokoon. Hatut kourassa olimme liikkeellä. Samoin olemme saaneet monenmoista osaamisapua eri ammattilaisilta hankkeen ja esityksen käytännön valmistamiseen - suuret kiitokset myös niistä!

Uusi esitys on luotu samalle hyväksi havaitulle peruskonseptille, jonka keksimme Markuksen kanssa Suurenmoisen musiikkiseikkailun! myötä: Markus hoitaa Maestrona laadukkaan ja monipuolisen musiikkiosaamisen, ja minä olen Fiktio Faktana hänellä työharjoittelussa ja
koheltelen parhaani mukaan; niin kuin mahdollisen historiankirjoituksen tohtori suinkin vain osaa.
Kaikki on visusti käsikirjoitettu, ja matkan varrella tietenkin ruuvamme esitystämme lasten antamien palautteen ja uusien ideoiden myötä.

Yleishyödyllinen hankemalli mahdollistaa sen, että Kansanmusiikin matkassa! -esitys on täysin maksuton Leader Ravakan toiminta-alueen kuntien päiväkodeille, kouluille ja kirjastoille. Tämä on todella tärkeää nykyisessä taloustilanteessa. Mukaan kuuluvat kunnat ovat Pyhäranta, Uusikaupunki, Vehmaa, Mynämäki, Laitila, Eurajoki ja Rauman maaseutualueet.

Esitys kestää n. 40 minuuttia ja suositusikä +3v. Mukana on tällä kertaa 16 soitinta.
Uutena lisukkeena tässä versiossa on kansanmusiikin työpaja 3-6 luokkalaisille.

Lii-o-li-hei – näillä mennään – tervetuloa katsomaan kaikille avoimille kirjastokeikoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti