perjantai 11. huhtikuuta 2014

CURIMUS


(Julkaistu Laitilan Sanomissa 11.4.2014)

Toinen LP ilmestyy huhtikuussa
Curimus säröilee kohti Eurooppaa

Laitilasta kotoisin oleva rumpali Jari Nieminen on jämäkän tyytyväinen. Bändiltä ilmestyy uusi pitkäsoitto Artificial Revolution huhtikuun 25. päivä ja uusi musiikkivideo Reincarnation on jo eetterissä. Levynjulkistamisesta alkaa kiertue, johon on buukattuna tässä vaiheessa jo 14 keikkaa. Curimus on tietyllä tapaa hyvä esimerkki tämän ajan bändistä, jolla on tavoitteet menestyä.
    – Meillä on bändin taustana oma tuotantoyhtiö, ja sille kuuluu käytännössä kaikki: levyt, keikat, oheistuotteet, markkinointi. Levyn jakelussa teemme yhteistyötä Svart Recordsin kanssa, jolla on valmiit kanavat.

Muuttunut musiikkibisnes

Bändeille saatetaan tarjota nykyään sopimuksia pelkän brändin varjon alle siten, että yhtye maksaa suoraa rahaa ja kantaa päälle kaikki taloudelliset riskit. Sen takia koko paketin oma hallinta on erittäin hyvä vaihtoehto.
   – Kyllä levyjäkin edelleen ostetaan, ja digitaalisestikin ostetaan ihan ookoo. Mutta jengi on myös tottunut siihen, että biisit voi kuunnella ilmaiseksi Spotifyssä ja videot katsoa YouTubessa. Se vaan pitää ottaa alusta asti huomioon, Curimuksen rytmityksen lisäksi levynkansitaiteesta ja kotivuista vastaava markkinointi-ammattilainen Nieminen toteaa. – Tulopurot koostuvat monesta eri lähteestä.

Euroopan ovella
Vaikka bisnes on alalla koventunut ja kilpailu on laadukasta ja lujaa, niin modernia death/thrash-metallia soittavalla Curimuksella on vakaa aikomus saada myös Euroopan ovi auki. Sen takana on heille olemassa paljon potentiaalisia faneja. Kolkuttelijaksi on saatu tekijäihminen, joka hoitaa promootioita Keski-Eurooppaan. Erityisesti Saksan markkinoille Curimuksella olisi kiinnostusta.
   – Tiellä pitää olla, ja jokainen uusi fani käännetään pää kerrallaan, sanoo Nieminen kuin entisajan saarnamies. Joskin Curimuksen paketissa taitaa olla enemmän sellaista ihan helvetin hyvää sanomaa.

Musiikki vakavaa, elämä ei

Curimus on profiloitunut bändiksi, joka osaa hymyillä myös oman genren vakavanaamaisuudelle. Tämä näkyy myös tuoreessa videossa ja promokuvissa, joihin on uutettu tuoreita ideoita valokuvaaja Juha Kurrin kanssa.
    – Musiikkimme ei ole mitenkään vitsikästä, mutta ei tätä muuta ympärillä olevaa sovi ottaa liian vakavasti. Kuten ei elämääkään. Teemme myös pieniä tempauksia kuten taannoin jaoimme nuorisolle Curimus-kondomeja.
Bändin ja sen musiikin eteen on tehty koko porukalla valtavasti töitä, ja välillä jätkät ovat keskenään pohtineet, että onko tässä touhussa mitään järkeä? Kyllä se kuitenkin antaa tekijöilleen monenlaisesti takaisin ja paljon.
    – Jääräpäisesti menemme eteenpäin ja tehdään bändin eteen kaikki mitä voidaan, Nieminen kiteytyttää.
Svamp Music Record Storen kautta voi tehdä levystä ennakkotilauksen.
Curimus on sopivasti kuriton eikä suostu ottamaan kaikkea niin rypistyneen vakavasti. 
Kuva: Juha Kurri
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti