tiistai 14. elokuuta 2018

UKULELE - kompista sooloon (Aviador 2018)

Aviador Kustannus on kunnostautunut Suomessa yhä kasvavan ukulelebuumin myötä julkaisemaan laadukkaita kirjoja aihepiiristä. Vuonna 2017 ilmestyivät tuhti perusteos Suuri ukulelekirja ja kevyempi, peruskouluikäisille suunnattu Ukulele - kaikki soittaa -oppikirja.

Nyt nämä hyvin kaupaksi käyneet julkaisut ovat saaneet jatkoa ukulelemaestrojen Arto Julkusen ja Markus Rantasen toimesta. 250-sivuinen Ukulele - kompista sooloon onkin varsin luonteva jatko-osa aikaisemmille teoksille. Uutta purtavaa.


Kirja tarjoaa kosolti uutta opiskeltavaa edistyneemmillekin ukulelen soittajille. Omalta osaltaan kirja varmasti nostaa myös itse ukulelen statusta ja arvostusta ilmaisuvoimaisena soittimena. 
Huomionarvoista on sekin, että nykyään on varsin kohtuuhinnalla on mahdollista hankkia laadukas ja saundiltaan hyvä ukulele. Valikoimat ovat hyvät. Lelupeleihin ei rahojaan kannata hassata.Kirjan opastus on selkeää ja yksityiskohtaista. Myös taitto on kauttaaltaan onnistunutta, sekään ei aina ole varsinkaan musiikkikirjoissa mitenkään itsestäänselvyys. 
Kirjan sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa näkyy myös käytännön opettamistyön tuoma loogisuus.Erittäin mielenkiintoista ja teoriaopetusta tasapainottavaa kirjassa ovat ukuleleen eri tavoin liittyvät tarinat ja soittajaesittelyt. Esimerkiksi tämä The Triplet Oulusta oli uusi tuttavuus.Mielestäni tekijöiltä oikein hyvä ja kattava ukulelepaketti.  Ei muuta kuin treenaamaan seuraavalle tasolle! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti