sunnuntai 31. toukokuuta 2015

RED CHAIR JAZZ

Olen tässä kevään aikana valmistellut yhteistyössä Henri Aitakarin ja Leena Ritva Koskisen kanssa teosta, joka yhdistää musiikkia, videotaidetta ja fyysistä performanssia. Teos on luotu yhteistyöllä alusta asti - livenä tapahtuvalle vuorovaikutukselle on tietoisesti jätetty myös oma tärkeä liikkumavapautensa.

Video on tuotantoani ja siinä on muutamia aforistisia ankkureita myös Halokehrät-kirjaani.

Aitakarin kanssa olemme soittaneet yhdessä 1980-luvun loppupuolelta asti, eniten olemme tehneet keikkoja Kokeelliset Uuspelimannit -nimikkeellä. Omia kappaleita.
Olimme useita vuosia myös Laitilan Louhenlinna -linnaravintolan ns. housemuusikkoina.

Suomessa ja ulkomailla esiintyneen Leena Ritva Koskisen tapasin ensimmäistä kertaa tuolloin performanssitaiteen läänintaiteilijana työskennelleen Leena Kelan organisoimalla Esiintymistekniikan työpajalla Kutomolla 3.-7.3.2014. Samainen viiden päivä kurssi on poikinut myös muita eri taidelajien raja-aitoja ylittäviä uusia yhdisteitä.
Monitaiteisuudella on syynsä ja tarpeensa nykyisenkaltaisessa kehityskulussa.

RED CHAIR JAZZ -teos on nyt valmistunut, ja ensimmäinen veto meillä oli Barker-teatterin Incognito-illassa 30.5.2015. Kuvia sieltä ohessa, ja ne on ottanut Saara Suvitie.

Seuraava esiintyminen on Titanikissa 5.6. klo 18:00, ja kolmas varmistunut keikka on elokuussa Laitilassa, Jazzkukko-festivaalien sunnuntaissa Kustaa Hiekan Lukutuvassa.


Marko Laihinen, Leena Ritva Koskinen ja Henri Aitakari.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti