perjantai 3. heinäkuuta 2009

8. Miten purkaa häpeää vasemmistolaisesta kodista?

Osalla nykyisistä aktiivivasemmistolaisista on ollut monin tavoin oikein hyvä koti. Hyvät ja kasvatukselle viisaat ja oppivaiset vanhemmat, hyvät arvot, ok elintavat ja olosuhteissa on ollut kauneutta ja kulttuuria. Varakkuutta on ollut ettei puutetta ole ollut ja on ollut rikastavia näköaloja ja positiivista asennetta tulevaisuutta kohden.

Isolla osaa se 70 -luku näyttäytyy muistoissa vähemmän kultaisena. Alkeellista yhteiseloa vailla vuorovaikutustaitoja, hien ja paskan hajua, ahdasta asumista rumissa asunnoissa, kulttuuria oli radion kaksi kanavaa. Telkkari mustavalkoinen tuli jossakin välissä, viina maistui ja tappeluja oli.

On päivänselvää, että jos lapsuudessa on ollut tuollaista työläiselämää=vasemmistolaista elämää =ankeaa ja kurjaa elämää josta on kovia paketteja tuliaisina aikuisuuteen, niin siitä traumatisoitunut ihminen ei kyllä äänestä mitään Vasemmistoliittoa. Varsinkaan kun kurkistusluukkuna on nykyinen riitaisa ja kommunisminkin nimeen vannova imago. No way Jose!

Tämä olisi yksi ihan ookoo aihe ainakin puolueen sisäiseen keskusteluun, kun ihmetellään miksei se ihan loistava ohjelmamme tavoita äänestäjiä.
Psyykkisen tason muureja on voitettavaksi paljon.

Saas nähdä retrotellaanko jonkin ajan kuluttua seitkyt-luvussa ja cool-vasemmistolaisuudessa.
Tulee pian vielä ihan muoti-ilmiöksi.

4 kommenttia:

 1. Nyt tulee kyllä ihan asian vierestä, mutta mun mielestä radiossa riittäisi edelleen ne kaksi kanavaa ja televisiossa yksikin, jos vain ohjelmat olisivat laadukkaita. Nyt on tuhat kanavaa kaikenlaista paskaa. Todella vaikea etsiä laatuohjelmia tästä paljoudesta. Ei muuta kuin 70-luku takaisin ja Kekkonen presidentiksi! Loppuisi se ravien lähettäminenkin.

  Henri

  VastaaPoista
 2. Ei tuo itse asiassa niin asian vierestä ole. Kaupallisuus, Viihtyminen, lisääntynyt vapaa-aika, bisnesten laajentuminen on tehnyt juuri tuon, että määrä on korvannut laadun. Ihmiset valittavat että telsussa on kanavia niin helvetisti, mutta samat ohjelmat niissä pyörivät uusintojen välillä. Mutta tuokin kaikki jää rutinaksi; ei aktivoiduta, koska siitä on liikaa vaivaa.

  Tosin, varakkailla on ollut eräs trendi jo pitkään, että ostetaan tavaraa vähän, mutta sitten kun ostetaan niin laatua ja designia. Silläkin ilmaistaan paljon: hiphei olen tiedostava, tyylitajuinen, ylen cool, laatu resonoi henkisen pakettini kanssa ja mitäs se sitten taas tarkoittaakaan muuta kuin että minä olen laadukas yksilö ja no, onhan minulla hopsansaa varaakin tällaisiin valintoihin.

  VastaaPoista
 3. Se lause meni oikeastaan näin:"Köyhän ei ole varaa ostaa halpaa." Ja tarkoitti että halpa hajoaa käsiin ennen aikojaan tai ei muuten toimi,joutuu ostamaan uuden ja taas uuden-ja ennen pitkää se,mikä ensin näytti tuovan säästöä,osoittautuukin oikeaksi rahareiäksi.Eli parempi ostaa kerralla kunnollinen. Jos sellaista nyt enää nykymaailmassa mistään saa..

  Mutta millä helvetin rahoilla köyhä ostaa kunnollista,kysyy Laihinen? No tietysti niillä tupakasta ja viinasta säästyneillä,joilla kuulemma keskivertokansalainen hankkisi purjelentolupakirjan ja kävisi kerran vuodessa komeasti ulkomailla.

  Ja vaadit ihmisiltä aktiivisuutta ja vaivannäköä ikuisen rutinan sijaan.Mitenkä olet itse aktivoitunut TV-ohjelmien laadun parantamiseksi: luopunut televisiosta. Paljonko siitä on ollut vaivaa.Oiva esimerkki siitä että aktivoitua voi myös jättämällä jotain tekemättä ja katsomatta.

  Ja mitäpä muuta tämä blogikirjoittelukaan on kuin ilmaisua siitä että hiphei olen tiedostava, tyylitajuinen,ylen cool ja laadukas yksilö jolla on hopsansaa henkistä kapasiteettia tällaisiin pohdintoihin ;o)

  Laadukkuuttaan voi osoittaa niin aineellisella kuin henkiselläkin puolella,ja tässä voisi ajatella,että ne joilla ei ole riittäviä henkisiä resursseja,joutuvat ostamaan laatua ja designia päteäkseen ja tullakseen huomatuiksi.

  Kumman joukoissa sinä mieluummin seisot.
  Kysymys on luonnollisesti retorinen...

  VastaaPoista
 4. Kaikki rahallisesti köyhyysmittarien punaiselle puolelle eivät suinkaan polta tupakkaa tai juo viinaa. Ei ole oikein mitä säästää, ja tulot ovat heikot. Ei ole sukulaisavustusta, ei natsaa työpaikat tai häviää kilpailussa työpaikoissa etc. Tai yksinkertaisesti paska liksa.

  "Ja mitäpä muuta tämä blogikirjoittelukaan on kuin ilmaisua siitä että hiphei olen tiedostava, tyylitajuinen,ylen cool ja laadukas yksilö jolla on hopsansaa henkistä kapasiteettia tällaisiin pohdintoihin ;o)"

  Näin taatusti on, sinun näkövinkkelisi mukaan.
  Minä pidän kirjoittamisesta, ajattelemisesta.

  Myös laatua ja designia hankkivat ihmiset voivat olla erittäin "laadukkaita" isäpuoleltaan. Älä nyt sinä Nordman rupea tuohon vasurivirteen että rikkaat ovat aina kuitenkin jotenkin sittenkin pahiksia ja todellisuudessa huonompia kuin me. :-)

  TV:stä omalla esimerkillä herätän keskustelua, kyseenalaistan sitä mukuloille ja muille. Kirjoittelen niistä.

  Ja tällä haavaa seison mitä todennäköisesti ihan omissa joukoissani.

  VastaaPoista