tiistai 23. maaliskuuta 2010

Aforismien maassa ajatuskukkia koriinsa poimimassa


Olen ohjelmoinut aivojani ajattelemaan näkyviä todellisuuden ilmentymiä aforismeiksi. Ajatelmiksi, mietelmiksi - tarkoituksena että kesän aikoihin aforismikokoelmani (työnimellä Huvipuisto) olisi valmis.

Asema on paikoitellen ollut hyvinkin viritettynä oikealle kanavalle.
Mielenkiintoinen ilmiö sinänsä, että miten ja millä tavalla ajatukset pätkittyvät aivojen rattaissa sopiviksi, ja miten niitä on vielä kiva paperilla veistellä terävämmiksi. Kyse lienee pohjimmiltaan siitä, että on ollut taipuvainen sanojen maailmaan jo aiemmin, teorian opiskelu hahmottaa huomion suuntaamista, ja aforismien luku kartoittaa jo maailmaan kirjoitettua, ajateltua kenttää.
Samuli Paronen, Torsti Lehtinen ja Erno Paasilinna ovat ainakin sellaisia joiden kanssa koen ajatuksellista veljeyttä. Hienoa lukea hienoja, kulumattomia ajatuksia.

Ja sitten se persoonallinen, ainutkertainen, ainutlaatuinen oma elämä.
Kaikki suodattuu sen läpi.
Oi mikä riemu jos sitä tarkastelee arkipäivän eteen tuuppaantuneisssa tilanteissa.
Rahahakemuksien teko, väliovien maalaaminen, kirjoittaminen, polkupyörän kumien vaihto mikä tuli luovuttaa vastoinkäymisten suudellessa seuraaville päiville. Keskustelut ja tulevaisuuksien uumoilu ystävien ja vähemmän ystävien kanssa.
Kaikki suodattuu, vaikka välillä sitä yrittääkin olla niin ovela että itseäänkin huijailla koittaa!

:-)

Edelliseen liittyvä päivän facebook -päivitykseni; mitäpä mietin tässä aamulla internettiin:

Marko Laihinen miettii ajan olemusta, sitä miten eletty karttuu. Sitäkin miettii kun tietää rajallisuudet ja tuon lapsellisen tahtomuksensa, että kynttilästä riittäisi viljalti valoa vielä kauan jälkeenkin päin - sen jälkeen kun pimeys on meille jo lämmin.

2 minuuttia sitten · ·

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti