maanantai 18. toukokuuta 2009

Jos me


haluaisimme muuttaa maailmaa oikein paljon paremmaksi,
me aikuiset suuntaisimme lasten kasvuolosuhteisiin eniten huomiota ja
samalla kasvaisimme itsekin parempaan suuntaan.
Asiantuntijat opettaisivat vanhemmille parempia palikoita siihen
vanhemmuuteen. Perustaitoja, perustarpeisille perussihmisille.
Ja tämä kaikki myös maapallotasolla.

Miksi tämä on niin vaikea ymmärtää ja 
miksei ole tahtoa toteuttaa?

3 kommenttia:

 1. Koska maailman muuttaminen paremmaksi paikaksi perusihmiselle ei varmasti koskaan ole ollut vallanpitäjien päätavoite. Ja koska asiantuntijat eivät ymmärrä perusihmisiä eivätkä perusihmiset asiantuntijoita - ei maapallon eikä yksilötasolla. Asiantuntijat tulevat usein jälkijunassa; keksivät vasta vuosien pohdintojen ja epäonnisten kokeilujen jälkeen sen mikä maalaisjärjelle on selvää alusta alkaen..

  Siksi. Ja koska aniharvalla on aikaa ajatella muuta kuin perus- tai perusteettomia tarpeitaan. Ei tavallinen ihminen sorvin ääressä jaksa parantaa maailmaa.

  VastaaPoista
 2. Näen päivittäin niitä hienoja miehiä ja naisia jotka ovat todellakin jaksaneet parantaa maailmaa koko perkeleen ikänsä juuri sieltä sorvin äärestä. Jos ymmärtää asioiden tärkeyden, niin kyllä sitä aikaa sellaiselle aina löytyy.
  Mutta aika on nyt toinen.
  On tapahtunut latistumista ja asiat ovat karanneet perusihmisiltä. No, eräs poliittinen keino sekin; monimutkaistaa asiat niin ettei tavallinen hanu pysty muovaamaan sitä enää pääkopassaan ymmärrettäväksi.

  VastaaPoista
 3. No juu - tavalliset ihmiset sorvin ääressä parantavat maailmaa juuri niin kuin pitääkin, eli sitä mikä on lähellä, mikä on mahdollista. Pieniä ja läheisiä asioita pystyy vielä järjestämään ja näkee myös tuloksen. Tällaisen minä ymmärrän ja tällaista olen myös sinulle esittänyt sanomalla että asioitten kasvaessa liian suuriin mittoihin ja suuriin yksiköihin, niihin vaikuttaminen muuttuu vaikeaksi ellei mahdottomaksi.

  Totesit silloin että asiat toimivat suurissa yksiköissä aivan samoin kuin pienissäkin, joten en katsonut aiheelliseksi väittää vastaan vaikka mielessäni kapinoinkin; kukaan ei enää pysty pääkopassaan muovaamaan asioita ymmärrettäviksi, oli sitten poliitikko tai tavallinen hanu...

  VastaaPoista